Skip to content

In Memoriam Marius Pascu

by Radu Ioan Tudorache on februarie 5th, 2018

In Memoriam Marius Pascu

Mi-e drag. Așa de simplu. Îi simt prezența caldă și acum, cum de atâtea ori i-am simțit-o când ne-am întâlnit. Un om cu o inimă așa de mare, cum rar mi-a fost dat să cunosc. Ajuta în stânga și în dreapta cât de mult putea. Senin. Nerachiunos. Când se supăra, rar, era ca o furtună, dar imediat se liniștea, parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. L-am cunoscut în mijlocul Stavropoleusului, înconjurat de soția lui, Raluca, și de cei patru copii. Ce familie frumoasă! Anul trecut, ultimul petrecut alături de noi pe pământ, și-a cununat o fată și un băiat. Era așa de bucuros! Și nu presimțea că nu-și va vedea niciun nepot care să-i gângurească pre limba îngerilor…

Pentru mine a fost un coleg inimos, un partener de încredere la bine si la greu și un prieten cu care am comunicat în momente speciale din viața mea.

Îmi amintesc clipele petrecute la casa lui de la țară, binecuvântată de duhul părintelui (sfântului) Arsenie Boca, de momentele împărtășite în pădurea de la Urziceanca, și de poveștile de la hramurile de la biserica/mănăstirea Stavropoleos. Și de multe momente de la Pharmec/Pluriva când pregătea expozițiile de fotografii pe care le vernisa cu mare aplomb pe înțelesul tuturor. Mi-aș dori ca expoziția de anul acesta de la Pluriva să fie cu și despre el, toți care aveți fotografii cu el vă rog sa le trimiteți ca să le așezăm printre noi.

Să ne rugăm pentru el acum și să ni-l amintim așa cum a fost, vesel, prietenos, bonom, cu câte un cuvânt bun pentru fiecare.

Dumnezeu sa-l ierte și să-l odihnească!

Radu Ioan Tudorache

From → Diverse

No comments yet

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS