Skip to content

Karpatia Horse Trials 10-12 octombrie-o călătorie în Belle Epoque, lângă Câmpina

by Radu Ioan Tudorache on octombrie 2nd, 2014

Antreprenoriatul cultural şi sportiv a luat amploare în ultima perioadă, iar una dintre direcţiile în care a mers acesta a fost să pună în valoare locuri cu istorie, cu parfum de epocă.

Astfel, avem la Castelul Banffy de lângă Cluj  un festival de muzică electronică, denumit sugestiv Electric Castle Festival . În 204 a strâns mai mult de 10.000 de participanţi, fundalul castelului parţial restaurat fiind un decor inedit pentru toţi participanţii.

O nouă iniţiativă de a face să renască o clădire istorică, de data aceasta în sudul României, este Karpatia Horse Trials care se va desfăşura între 10-12 octombrie la Palatul Micul Trianon situat pe Domeniul Cantacuzino Floreşti, la 80 de kilometri de Bucureşti, aproape de Câmpina. Şi acest eveniment aduce în atenţia participanţilor istoria domeniului Cantacuzino din Floreşti şi propune ca pe lângă evenimentul sportiv care înseamnă o cursă off road pentru cai, extrem de spectaculoasă, şi alte evenimente cu parfum de epocă-o expoziţie de ogari, haine de epocă, atelaje de cai. Cele 130 de hectare ale domeniului vor prinde viaţă, iar o parte dintre încasările realizate se vor folosi la restaurarea palatului Micul Trianon, una dintre cele mai fotogenice clădiri din România.

Sunt aşteptaţi la Floreşti atât iubitorii de călărie cât şi cei care vor să petreacă o zi sau mai multe la Domeniul Cantacuzino şi să rememoreze istoria anilor Belle Epoque de la începutul secolului XX.

Fundaţia Cantacuzino Floreşti este cea care şi-a asumat revigorarea acestui domeniu impresionant, perla proprietăţilor lui Grigorie Cantacuzino, cunoscut sub numele de Nababul acum de mai bine de o sută de ani. Dintre proprietăţile lui din epocă amintesc şi actualul Muzeu Enescu de pe Calea Victoriei din Bucureşti şi Castelul Cantacuzino din Buşteni.

Cred că în viitorul apropiat şi ale clădiri istorice vor fi aduse în atenţia publicului de către antreprenori culturali şi sportivi, şi când spun asta mă gândesc nu doar la castelele transilvănene ci şi la conacele din Moldova sau sudul României.

From → Evenimente

No comments yet

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS