Skip to content

Relansarea Club Vertical-Matematica cu drag-centru de antrenament pentru gândirea matematică

by Radu Ioan Tudorache on noiembrie 1st, 2012

În ultimele zile am relansat Club Vertical, un loc unde copiii, tinerii şi adulţii îşi pot alege să înveţe şi să practice activităţile care îi fascinează.

Am reînceput cursuri de matematică, cel mai drag obiect de studiu al meu din timpul şcolii. “Matematica cu drag”, aşa se numesc cursurile de matematică pentru clasa  pregătitoare, a I-a, a II-a, a III-a, a IV-a şi a V-a pe care le organizăm. Pentru început, întrucât urmează cursuri pentru preşcolari, elevi din clasele VI-XII şi adulţi.

Am zis cu “drag” pentru că doar aşa se poate simţi matematica, cu drag! Alături de doamnele profesoare Cristina Scarlat , Marina Mălinescu, Cristina Moldoveanu şi Silvia Timişescu am realizat o curiculă pentru clasele primare şi gimnaziale şi extindem gândirea matematică a copiilor prin aritmetica realizată cu ajutorul scrierii diverselor popoare (indian, chinez, arab, grec etc), prin geometria plană şi spaţială. Avem nevoie de matematică şi dacă o şi înţelegem e şi mai bine. Iar dacă ne şi fascinează cursurile de matematică e excelent!

Cursurile de “Matematică cu drag” au loc la Colegiul Naţional Spiru Haret din Bucureşti şi se vor extinde şi în alte oraşe din ţară.

În afară de cursuri de matematică am cuprins pentru început şi activitatea unui cor de copii, Splendidus, de care sunt sigur că veţi mai auzi. Aici aşteptăm copii talentaţi din ciclul primar care să se alăture echipei.

Iar a treia activitate, foarte dragă mie, este învăţatul navigaţiei de către copii cu bărci mici cu vele. După 2-3 cursuri de navigaţie copilul îşi ia inima în dinţi şi navighează singur (în condiţii de siguranţă maximă, obligatoriu cu vestă de salvare) pe Lacul Morii. Chiar în Bucureşti! Vom fi prezenţi la târgurile de yachting şi de turism pentru a face cunoscută această activitate extraordinară pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor.

 Navigaţia dă mare încredere în forţele proprii, dezvoltă autonomia copilului şi curajul. Succes tuturor!

From → Proiecte

2 Comments
  1. Felicitari pentru initiativa! Matematica facuta cu drag in copilarie este un prim pas catre o viata buna, in opinia mea.

    In copilarie si adolescenta am avut sansa de a intalni profesori de matematica de exceptie, indragostiti de meseria lor. De la care am interiorizat un fel de a ma raporta la lume şi viaţă în termeni de ce se dă şi ce se cere în problemă. Și am mai învăţat de la acele probleme de matematică că satisfacţia va fi direct proporţională cu complexitatea problemei şi că merită să mai încerc încă o dată.

    Ma bucura ca exista oameni care cred ca matematica e vitala pentru o buna dezvoltare personala si, in cele din urma, pentru a duce o viata buna.

  2. Mocanu Antonia permalink

    Si eu sunt incantata de initiativa! Si …ma bucura faptul ca mai exista oameni cu astfel de preocupari (cu atat mai mult cu cat predau in CN “Spiru Haret”). Si daca in facultate gaseam sufiente motive sa imi admir colegul…Radu Tudorache, acum pot spune, cu siguranta, ca sunt impresionata de ce a devenit!
    Mult succes in continuare! Mocanu Antonia

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS