Skip to content

Workshop Metoda Montessori pentru părinţi-100% antreprenoriat

by Radu Ioan Tudorache on ianuarie 11th, 2012

Astăzi, 11 ianuarie a avut loc workshop-ul doamnei Christiane Salvenmoser, directoarea Academiei Montessori din Viena, la sediul şcolii şi grădiniţei Casa Montessori din Bucureşti. Un director antreprenor, ce a fondat prima şcoală Montessori din Austria în urmă cu 17 ani.

Într-o prezentare pe care doar un părinte Montessori o poate ţine (copiii dumneaei au fost şcoliţi toţi în sistemul Montessori), dna Salvenmoser pur şi simplu a încântat audienţa cu pasiunea pe care o pune în dezvoltarea copiilor.

În special ciclurile alternative de evoluţie a copilului-între 12-15 ani copilul este foarte asemănător cu cel de 0-3 ani- aruncă o privire limpede spre dezvoltarea sa şi posibilităţile adultului să-l poată ajuta. E foarte interesant cum la fiecare 3 ani copilul intră într-o altă etapă de dezvoltare, în detaliu studiată de fondatoarea metodei Montessori.

Recomandarea de lectură a dnei Salvenmoser pentru aprofundarea metodei Montessori a fost o carte a dnei Maria Montessori, fondatoarea curiculei ce îi poartă numele.

Îmi doresc ca destul de repede să apără în româneşte cărţi care să detalieze aceasta metodă pentru a putea familiariza cât mai multe persoane cu impactul antreprenorial pe care această abordare o are asupra copilului.  

Dna Salvenmoser conduce o şcoală cu mai mult de 170 de copii la Viena şi este principalul consultant al şcolii Casa Montessori din Bucureşti. O aşteptăm şi la următoarele evenimente din Bucureşti ce vor fi adresate şi părinţilor care nu au încă copiii care învăţă în sistemul Montessori!

From → Evenimente

No comments yet

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS